Trenergy dealer uitgelicht

  • -

Trenergy dealer uitgelicht

Categorie : nieuws

 Eenmaal aan de koffietafel bij de heer en mevrouw Bus en ons door de standaard vertegenwoordigerspraat heen geworsteld hebben we eindelijk tijd om onze persoonlijke toekomst te bespreken …. toevalligerwijs liggen beider toekomsten ergens in een zonnig land met een heerlijk glas wijn in de hand. Wie droomt er niet van.

Voorlopig mogen we echter beide ons nog even bezig houden met onze huidige werkzaamheden. De verkoop van fietsen, en in het geval van de firma bus, ook nog de verkoop van heel veel aanverwante artikelen maar zeker ook zeker de reparatie van fietsen. Een belangrijk iets in een studentenstad als Groningen.

Heeft u plezier in het repareren van fietsen mijnheer Bus, ik zie aardig wat fietsen die al behoorlijk wat jaartjes oud zijn ?

Jazeker wel. Er komen hier inderdaad aardig wat reparaties binnen. En dat is ook een belangrijke bron van inkomsten binnen een bedrijf als het onze. Het rijdbaar houden van de studentenvloot 😉

Even voor de statistieken , Wat is de officiele firmanaam ? En hoe oud is deze winkel ?

Ons bedrijf staat ingeschreven als Fietscentrum Bus, en geloof het of niet, dat al vanaf 1933 !

Uw team, hoe groot is dat? 

Haha, ons team is zeer overzichtelijk. Mijn vrouw en ik runnen deze zaak samen.

Deze winkel, die trouwens voor de leeftijd zeer modern is ingericht, hoe groot is hij ?

Natuurlijk, we zijn wel een oud bedrijf maar geen ouderwets bedrijf. Qua styling en uitstraling blijven we met de tijd mee gaan. De oppervlakte is exact 100m2, klein maar fijn. Voor de winkelvloer hebben we 60m2 gereserveerd en de resterende 40m2 komt ten goede van de werkplaats.

Voor dat u deze winkel overnam (ik geloof nooit dat u hem zelf begonnen bent) was u toen al werkzaam in de rijwielbranche ? Of deed u iets anders ?

Het is inderdaad mijn opa geweest die deze zaak begon, mijn vader heeft de zaak daarna voortgezet en ik op mijn beurt ga er ook nog even mee door. Dus nee …. ik heb qua werk nooit iets anders gedaan.

Uw klanten, zijn dat allemaal directe buren. Of trekt u ook klanten van wat verder ?

Elke winkel heeft wel eens een klant die van heel ver komt. Wij ook. Ons directe verzorgingsgebied ligt echter hier in Noord Groningen, Beijem en in Hunze.

Uw doelgroep ? Dat zijn natuurlijk alle (potentiele) Trenergy rijders ?

Die zijn zeer zeker welkom, allemaal. Maar wij richten ons voornamelijk op reparaties. Onze werkplaats is zeer belangrijk. De verkoop van nieuwe fietsen komt voornamelijk voor bij klanten die gewoon zeer tevreden zijn over de service die wij bieden.

Hoe kijkt de consument tegen uw winkel aan ?

De kwaliteitswinkel, zonder twijfel. Slechts topmerken vind je hier en alle reparaties worden met zeer veel aandacht verricht.

Welke fietsmerken voert u in de winkel als ik vragen mag ?

Dat is echt een beperkt aantal merken. En allemaal merken waar ik op kan bouwen. Dat zijn Puch, Merida, Union en uiteraard Trenergy.

Trenergy … Wat is de meerwaarde van ons merk voor uw winkel ?

Mn antwoorden blijven op hetzelfde terugkomen ben ik bang. Kwaliteit. De klanten aan wie ik een Trenergy heb geleverd zijn zeer tevreden. En dat is wat ik wil bereiken.

U heeft het al laten doorschemeren, maar hoe belangrijk is uw werkplaats ?

Heel belangrijk, De werkplaats is onze stabiele factor qua inkomsten. De nieuwe fietsen die we verkopen zijn de kersen op de taart.

Ik wil u hartelijk danken voor uw tijd en antwoorden (red Andre)


Contactgegevens

Korreweg 157
9714 AJ Groningen

tel: (050) 577 15 54
info@fietscentrumbus.nl